Pizza’s bakken kan iedereen!
Bij het huren van de pizzaoven ontvang je een handleiding met een duidelijk stappenplan.
Stap 1
Open de wasemklep op de schoorsteen van de pizza oven.
Stap 2
Stapel 4 houtblokken op elkaar
en plaats hier een aanmaakblokje
onder. Steek het aanmaakblokje aan.
Tip: gebruik geen papier, dit heeft as resten.
Stap 3
Blijf gedurende 40 minuten
het vuur voeden met houtblokken.
( 1 of 2 blokken per keer)
Laat het vuur niet doven.
Tip: Hou de deur van de pizza oven open voor voldoende zuurstof.
Stap 4
Terwijl de pizza oven op temperatuur komt is er tijd voor het voorbereiden van de ingrediënten!
Stap 5
Meet met de laser-thermometer de
temperatuur van de ovenvloer.
De ideale vloer tempatuur is
300 – 350 graden celsius
Stap 6
Schuif het houtskool / houtblokken
naar achter in de oven met behulp van de “vuurduwer” (schoffel). Plaats het hitte schild (dit voorkomt dat je pizza’s verbranden)
Veeg de vloerschoon met behulp van de bezem
of blaas met het blaaspijpje.
Blijft het vuur achterin voeden met houtblokken, zodat er altijd vlammen achterin de oven zijn.
Stap 7
Maak een pizza en gebruik hierbij wat semola of maismeel dit voorkomt dat je pizza gaat plakken.
Leg de pizza op de pizza schep.
Tip: Strooi eventueel een dun laagje semola of maismeel op de schep. Dan glijdt de pizza makkelijk van de pizza schep.
Beleg de pizza met topping en schuif deze in de oven.
Stap 8
Draai de pizza met regelmaat zodat iedere kant achterin is geweest.
Binnen 3 a 4 minuten is je pizza klaar.
Til de pizza enkele seconde omhoog
en gratineer de topping van de pizza.
Eet smakelijk!
Stap 9
Laat de pizzaoven rustig uitbranden.
Verplaats de pizza oven pas als hij is afgekoeld!
Veeg de volgende dag het as uit de oven.
Sluit de wasemklep bij regen.